Kunstschilders

Kunstenaar Louis Nagelkerke:

“Zonder verleden is er geen heden.” 

 
Rob Scholte is terug van nooit weggeweest

Recent werk in Museum de Fundatie

De vernieuwende Cobra van Maureen Knobben

Evert Thielen
herscheppen van de werkelijkheid

Grootse overzichtstentoonstelling in Museum De Fundatie in Zwolle

Harrie Sijbers’ uitbundige kleurenpracht maakt mensen blijDe fantasiewereld van

Michiel Molenaar
Intrigerende overzichtstentoonstelling over innerlijk en uiterlijk

Ans Markus:

Hommages

aan couturiers

 Albert Niemeyer: 'een leven in de kunst'

Bezoek ook de website van Albert Niemeyer


Albert Niemeyer timmert al dertig jaar op een geheel eigen wijze succesvol aan de weg in de Nederlandse kunstwereld. Kenmerkend voor de bijna on-Nederlandse kunst van Niemeyer is dat deze dieper gaat dan wat in eerste instantie door de toeschouwer waar-genomen wordt. Hoewel hij de afgelopen jaren werkte aan de hand van verschillende kenmerkende thema’s is de gemene deler in zijn oeuvre: kwalitatieve tijdloosheid. “Mijn werk gaat terug in het verleden door het gebruik van oude materialen en het gaat over het heden heen, aan het heden voorbij, door de manier waarop mijn werkwijze teder is, intens, brutaal, kwetsbaar.”


   

 

Unieke tentoonstelling verbindt kunst uit verleden met heden:
Schilderijen Miró verenigd met inspiratiebron Jan Steen


Schilderes
Marta Jedrysko

“In mijn dromen
is het altijd feest.”

Meesterwerken
Kees Verwey
in
AmstelveenPaul van Ernich

Klassiek-realist op zoek naar organische werkelijkheid


 

 

Pierre Boncompain exposeert bij

Galerie Mark Peet Visser


 

 

Berry de Bruijn

Afrika als onuitputtelijke inspiratiebron 

 

Robert van Beurden,

 kunstschilder en muzikant:

“Het gaat erom de juiste
snaar te raken!”
 


Realistisch schilder
Jef Diels

‘Schilderen is leren kijken!”


Gerda Bontenbal

Kleurrijk en blijmakend!
Kunstenaar en
Meester van Oirschot
Robert Roág

Levenswerk Robert Roág in vlammen opgegaan

Expositie

Charlotte Molenkamp


Nico Vrielink
Zijn liefde en passie

Kunstenares
Marije de Graaf – van Stiphout:


“Mijn werk weerspiegelt mijn emoties”

Fijnschilder
Julien Landa

 Realisme met karakter
Eugène Peters


“Wat mijn ogen zien,
kunnen mijn handen maken!”Beeldend kunstenaar Louis Nagelkerke:
Onweerstaanbaar verleid door Mata Hari


Janneke Brinkman-Salentijn:
“Ik ben niet bang om kleur te gebruiken”

Verborgen kopstukken

van


Anton Heyboer


Ton Schulten,
schilder
van het ConsensismeKunstenaar John Noy
Geabstraheerde kleurenpracht
van een laatbloeier

Het kleurrijke leven van

Kees van DongenOver de prachtige pierrots en stoere krijgers van George van Herwaarde
Giovanni Tommasi Ferroni

Klassiek met een twist

Annemiki Bok, de kunstenaar van de kleurrijke innerlijke zielAnnemiki Bok
De schilderijen van Annemiki Bok verrassen door de intensiteit in kleurgebruik en uitgebalanceerde composities. Haar onderwerpkeuze varieert van mensfiguren tot landschappen en bijna abstracte stillevens.
Annemiki Bok haar schilderijen worden in toonaangevende galerien in zowel Nederland als in het buitenland geexposeerd en verkocht. In haar werk vind je het impressionisme van Isaac Israls, de intense kleurvlakken van Mark Rothko en de snelheid in de verf van Willem de Kooning.
de kunstenaar van de kleurrijke
innerlijke ziel 
Ans Markus
Een innerlijke wereld in schilderijen


Ans Markus spreekt tot de verbeelding. De altijd geraffineerd in het zwart geklede kunstenares die overal lijkt op te duiken in de media. Toch heeft dit imago weinig te maken met de werkelijkheid. Haar dagelijks bestaan wordt gekenmerkt door ernst, discipline, ambachtelijkheid en een eenvoudig leven, teruggetrokken in haar atelier. Bovendien levert de kunst van Ans Markus niet alleen een vernieuwende bijdrage aan het Realisme in de Nederlandse schilderkunst, maar is ook onmiskenbaar authentiek. Dat erkennen niet alleen een breed publiek en professionele verzamelaars, maar ook het Noordbrabants Museum. Dat museum vormt tot en met 9 september het decor voor een grootse overzichtstentoon- stelling van één van de meest succesvolste schilders van Nederland.


Peter van den Borne
De tocht naar verstilling, eenvoud en verwondering

Een schilderskistje dat de jonge Peter van den Borne cadeau kreeg op St-Nicolaas-avond vormde het startschot voor een lleven dat volgens hem gevoelsmatig altijd in dienst van de schilderkunst heeft gestaan. De autodidact onderzocht, bestudeerde en achterhaalde de essentie van ambachtelijk schilderen. Van den Borne ontwikkelde hierdoor een verbluffende realistische schildertechniek en -kennis. Inmiddels zijn er vele werken van zijn hand, waaronder thematische stillevens, symbolische schilderijen en magisch realistische beelden met een boodschap. Met name het Hedendaags Realisme en Magisch Realisme zijn stromingen waarbinnen Van den Borne een geheel eigen plek heeft verworven. In 2002 nam de kunstenaar de beslissing zich volledig op zijn roeping te richten. Een moedige en verstandige keuze. Er is namelijk niets dat een doorbraak van Peter van den Borne nog in de weg staat.

Vrouwelijk schoon in contouren van Casper Faassen

De schoonheid van de vrouw is een onuitput-telijke inspiratiebron voor kunstenaars. Ook Casper Faassen heeft dit aloude thema als onderwerp van zijn schilderijen gekozen, met een succesvol resultaat. Hoewel hij nog maar zon vijf jaar als beeldend kunstenaar werkt, heeft hij toch al een eigen signatuur neergezet. Hij bemachtigde een tweede plaats na Corneille tijdens de verkiezing van beste kunstenaar van het jaar 2003, en exposeert regelmatig in Nederland en Belgi. Faassen nodigde 'the art of living' uit voor een bezoek aan zijn atelier in Leiden, waar wij een collage van schoonheid aantroffen.Kunstenares Astrid Engels

De magische kracht van de transformatie
Astrid Engels heeft bijna geen introductie meer nodig. Ze is ongetwijfeld één van Nederlands bekendste kunstenaars en exposeerde in gerenommeerde galerien in binnen- en buitenland. Haar werk is terug te vinden in talloze prestigieuze particuliereen bedrijfscollecties. Dat is niet vreemd: de kunstenares werkt al jaren in een zeer eigen stijl. Naast het schilderen maaktezij vele reizen naar plaatsen waar de resten van de oude beschaving te vinden zijn. Al die ervaringen en indrukken komen in haar schilderijen tot leven. Een beschouwing van werk en wezen van een bijzondere levenskunstenares.


Realistische fijnschilder Evert Thielen

Een jongetje van slechts zes jaar is Evert Thielen wanneer hij in de ban raakt van de middel-eeuwse schilderkunst. Niet snel daarna wordt duidelijk dat de telg uit een Nederlands notaris-gezin over een bijzonder talent beschikt. Thielen groeide uit tot één van de grootste realistische fijnschilders van deze tijd en staat wereld- wijd bekend om zijn sublieme schildertechniek. Sinds 1999 woont, werkt en leeft hij samen met zijn vrouw en vier kinderen in een monumen-taal pand in het centrum van Brugge. The art of living bracht een bezoek aan de sympathieke kunstenaar en raakte diep onder de indruk.

Schilder Jacques Tange
Ontwapenende kunst in een
doordachte beeldentaal

Pastels en schilderijen vol charmante figuren in aansprekende kleuren, een schilderscarriëre met exposities tot in Amerika, Oekraïne en Spanje, een eigen dichtbundel, uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar 2005, en nu een eigen alfabet gellustreerd voor een woordenboek, wie is de mens achter dit oeuvre? Jacques Tange (1960) blijkt een gevoelige man te zijn, die het 'savoir vivre' uitstraalt, echter wel met een serieuze ondertoon. The Art of Living zocht hem op in zijn woonplaats Schiedam, waar hij een eigen Galerie beheert aan de Grote Markt. In zijn huis annex atelier, gevestigd in een fraai pand uit 1750, dat ooit een pakhuis was van de firma Wenneker, hadden we een gesprek over zijn stijl, technieken en drijfveren.


Mijn kunst is een proces van genade

De internationale doorbraak van
Walter van Oel

Het valt op dat de naam Walter van Oel steeds meer opduikt in de internationale kunstwereld. Vorig jaar hadden we een gesprek met deze markante persoonlijk-heid die steeds frequenter en langer de mystieke, spirituele ambiance van Bali opzoekt om te schilderen. Zijn doeken komen we tegen op grote internationale exposities en diverse belangrijke collectioneurs kochten inmiddels zijn werk aan. Een hernieuwde kennismaking.

Herman Krikhaar
Een bevlogen mens

'Blauwtje' de duif lijkt een personage uit een stripverhaal, maar in werkelijkheid speelt ze een rol in het boeiende leven van Herman Krikhaar, kunstenaar, verzamelaar en voormalig galeriehouder. In 2007 staat hij weer volop in de belangstelling, want gelijktijdig met de uitgave van het nieuwe boek 'Works on Paper, 1992-2007' is er vanaf 8 maart in het Museum Jan van der Togt een tentoonstelling van Krikhaars werk te zien. The Art of Living had een gesprek met deze bijzondere man en zijn charmante vrouw Helena Krikhaar- Stork, terwijl op zijn schouder duif 'Blauwtje' meeluisterde.Tineke Roijmans
Mensen zouden veel meer moeten feesten

Proeven van Kunst is een uniek cultureel evenement waarbij lokale topkunstenaars samenwerken met toprestaurants. Vanaf januari 2007 is ook de regio Oost-Brabant van de partij. Negen restaurants bieden speciale Proeven van Kunst-menu's aan, waarbij de gast na afloop het unieke onderbord mee naar huis mag nemen. Bij Restaurant d'Ouwe Tramhalte in Duizel kunt u een heerlijk maal nuttigen van een bord 'vol feestgedruis', ontworpen door Tineke Roijmans. Reden voor the art of living om deze kunstenares te bezoeken in haar gezellige woning in Eersel. Ze vertelt over haar passie voor het schilderen en de o zo belangrijke lol in het leven.

Rob van Trier's

 American DreamWalter Wanten de verbeelding
van
een natuurtalentKunstschilder
Josef Jan Michnia:
De wereld der kunst
tussen
hemel en aarde,
mens en geest

Antina Verboom
Echte schilders
worden niet door de massa gekochtPim Smit

De Globetrotter in spé
José van Gool
'Ieder schilderij is een wezenlijk stukje van mezelf '


Kunstenares
Adry Deekens
Positivisme
genesteld in kleurenprachtLyrische expressionist


Henk Vierveijzer

Mijn werk
moet je raken
als een
mokerslagWalter van Oel,
schilder
op zoek
naar
de bron


Broer Dobbelsteen's eigenzinnige palet


 

Hans van Wissen in
RockArt Gallerie
 
Grote overzichtstentoonstelling 

Martin
van Wordragen

goes

USA!          
Het unieke
kunstenaarschap
van Ans Markus
Een bijzonder oeuvre in Esbeek:

 gesprek met impressionist Frans de Kok

Kunstenaar Michèl Poort
Zodra ik succes heb,
ren ik hard weg.  

Nico Vrielink
Een gastvrije
ontmoeting
met een
bijzondere
kunstschilder


Ton Schulten,
schilder van het consensisme.
Een gastvrij onthaal in Ootmarsum


Kunstschilder Pim Smit
Liefde, zonlicht
en vrolijkheidKunstenares Olga Zonneveld
De een schrijft geschiedenis,
de ander schildert haar


  

Louis Nagelkerke

Grenzeloos geboeid doorr
Japanse Geisha's


Karakters in olie op linnen, van Jeanette aan de SteggeKarakters
in olie
op linnen,
van
Jeanette
aan de Stegge
Kunstenares Marthy van Casteren: Schilderijen waar kleur en emotie vanaf spattenKunstenares

Marthy van Casteren

 Schilderijen
waar kleur
en emotie
vanaf
spatten